Debrecen Hotels

Halápi gyerekeknek kedveskedett a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara

  2021 dec 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ajándékkal kedveskedtek Debrecen Haláp városrészében rossz körülmények között élő gyerekeknek a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai, hallgatói, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékének dolgozói – tette közzé az intézmény sajtóirodája.

Több száz Halápon és az azt övező tanyavilágban élő gyermeknek lehet majd szebb a karácsonya annak az ünnepi édességnek köszönhetően, amit december eleje óta gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (GYTK) és a Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékének dolgozói, tanárai, valamint hallgatói.

A jótékonysági akció elindítását a GYTK munkatársai kezdeményezték. A csaknem 100 ezer forintot érő adomány december eleje óta halmozódott a Klinikai Gyógyszertár épületében elhelyezett nagy csokigyűjtő dobozban.

A több kilónyi édességet Kovácsné Bácskay Ildikó, a GYTK oktatási dékánhelyettese, Nemes Dániel, a GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék tanársegéde, illetve Józsa Liza GYTK-s PhD hallgató adta át a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület vezetőjének, Berekméri Dalmának pénteken.