Debrecen Hotels

Halálra gázoltak egy férfit a 471-es főúton

  2018 dec 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 471-es számú úton közlekedett a gyalogos, akit elütött egy személygépkocsi.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 20-án 23 óra körül egy férfi a 471-es számú út 4. kilométerszelvényében gyalogolt, amikor eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elütötte.

A gyalogos a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi ajánlásokat:

  • A gyalogosoknak is fontos, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek az utakon. Ezt hivatottak szolgálni a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, esetleg hátizsákon. Főként a gyalogátkelőhelyen történő áthaladásnál és az útpadkán történő gyaloglás alkalmával lehet nagy jelentőségük, mivel korlátozott látási viszonyok között messzebbről látható a fényvisszaverő ruházatot viselő gyalogos.
  • Amennyiben gyalogosként lakott területen kívül az út szélén közlekednek, korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a láthatósági mellény viselése, amely előírás a kerékpárosokra is vonatkozik.
  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe azt is, hogy a jeges, havas, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani.
  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre!