Debrecen Hotels

Halad Debrecen új tornacsarnokának építése – hetven százalékos a készültség

  2023 jan 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hetven százalékos készültségben van jelenleg a Dóczy Csarnok építése Debrecenben – tette közzé Pósán László országgyűlési képviselő közösségi oldalán. A politikus arról is beszámolt, hogy a  Svetits Gimnázium  és az E.ON épülete közé tervezett 22-szer 44 méteres küzdőtérrel rendelkező csarnok testnevelés-oktatás fő funkcióin túl külső szervezésű sportrendezvények megtartására is alkalmas lesz.

A csarnokot a  Humán-Ép Ingatlanforgalmazó Kft építi 1,5 milliárd forintból. A cég honlapján is elérhető leírásból kiderül, hogy a Dóczy Gimnázium jelenleg egy kis méretű tornateremmel rendelkezik, amely az oktatás jelenlegi elvárásainak nem felel meg, ezért volt szüség az új csarnok építésére.

Az építőipari cég arról is beszámolt, hogy a testnevelés-oktatást kiszolgáló főfunkció mellett szükség szerint külső szervezésű sportrendezvények céljaira is használható lesz. A küzdőtér mérete 22 x 44 m a védőtávolságokkal együtt, 8 m-es belmagassággal. A Csarnok játéktere a mennyezethez rögzített, kézzel elhúzható térelválasztó függönnyel két részre lesz osztható. A Pósán László által megosztott bejegyzésben az önkormányzat hírportálja arról ír, hogy az épület ezelőzetes tervek szerint idén áprilisra készült volna el, de nem várt műszaki és beszerzési problémák miatt két hónap csúszás várható.

A cég látványterveket is közzétett a leendő épületről:

Látványtervek: humanep.com

Soksérültes baleseti helyszíneken álltak helyt a diákok Debrecenben