Debrecen Hotels

Hajmeresztő dolgot művelt az M35-ösön egy debreceni férfi – ittasan kapott defektet

  2021 nov 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy férfi közlekedett a személyautójával 2021. július 24-én 5 óra körül az M35-ös autópályán, amikor egy másik gépkocsi előzése után lesodródott az útról, és nekihajtott a szalagkorlátnak. Ugyan, az autó összetört és a jobb első gumiabroncsa is defektes lett, a sofőr mégis úgy gondolta, hogy továbbhajt. Kilométereken keresztül közlekedett így, majd a gumi szétszakadását követően a kerék felnijén gurult tovább. A debreceni férfi csak akkor érezte szükségét a félreállásnak, amikor az autó eleje már szikrákat vetett.

Egy arra közlekedő értesítette a látottakról a rendőröket, akik azonnal a helyszínre mentek, és igazoltatták a jármű vezetőjét. Felmerült az ittasság gyanúja is a sofőrnél, ezért a Hajdúnánási Autópálya Alosztály munkatársai alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, a vezetői engedélyét pedig bevonták.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 31 éves férfi elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és azt is, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotó: rendőrség