Debrecen Hotels

Gyerekeket is kivezényeltek a felújított debreceni egyházi iskola átadására, hogy hallgathassák az államtitkár hablatyolását

  2022 jún 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

A mai világban fontos az egyházi iskolák jelenléte – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított és bővített általános iskolai épületének átadásán.

Soltész Miklós szerint a magyar nemzet mindig is a kereszténységet, a nemzetet, a hazát és a családot fogja előtérbe helyezni, és ha a tanítók, tanárok a következő időszakban is át tudják adni ezt a gyerekeknek, “a magyar nemzettel nem lesz baj”.

Segítőkutya vesz részt egy foglalkozáson a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított és bővített általános iskolai épületében az átadóünnepség napján, 2022. június 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Az államtitkár példaértékűnek nevezte azokat az oktatási intézmény-fejlesztéseket, amelyeket a debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegyében az utóbbi években megvalósítottak állami vagy városi támogatással, vagy saját forrásból.

Pósán Lászlónak is akadt átadni való tudása.

Papp László, Debrecen polgármestere Facebook-bejegyzésében azt üzente, “aki iskolát épít az bízik a jövőben, és mi bízunk a jövőben”.

Mindig öröm, ha egy felújított, vagy új intézményt adhatunk át. Ma a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium hátsó épületszárny felújításának és bővítésének örülhettünk.
Az ide járó gyerekek és családjaik egy semmi mással nem pótolható alapot kapnak azzal, hogy a szellemi fejlődésük mellett a lélek ápolására is odafigyelnek pedagógusaik és egyházi vezetőik
írta a polgármester.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
(MTI, Facebook)