Debrecen Hotels

Gyerekeket és felnőtteket is várnak a művészetpedagógia napjára a MODEM-ben

  2018 Sze 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ezúton szeretnénk felhívni a sajtó képviselőinek figyelmét hétvégi  programjainkra. Most szombaton, 8-án a művészetpedagógiáé lesz a főszerep a MODEM-ben és a Sesztina Galériában: két helyszínen is rendhagyó eseményekre várjuk a gyerekeket, sőt a felnőtteket is.
Felnőtteknek szóló, rendhagyó képzőművészeti programsorozatot indított  2017-ben a MODEM és a B24 Galéria. A workshopok célja, hogy a résztvevők  más nézőpontból szemléljék közvetlen és tágabb környezetüket, elgondolkozzanak a kiállító művészek és a kurátorok koncepcióján, illetve önálló véleményt formáljanak a két kiállítóhelyen bemutatott
képzőművészeti alkotásokról. A művek megtekintése, a róluk folytatott diskurzus, valamint a saját alkotói tevékenység lehetőséget teremt a fantázia, a kreativitás, a figyelem, az empátia és a kommunikáció erősítésére.

Idén ősszel az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállításon folytatjuk a programsorozatot, amelyen négy alkalommal más-más szempontból tekintjük meg a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményét.

Litográfiától a képregényig
2018. szeptember 8., szombat 11 óra (MODEM)

A Johannesburgi Művészeti Galéria legszebb darabjait népszerűsíteni szeretnénk. A festményekből papírdúcok és hengerek segítségével fekete-fehér képeslapokat készítünk, hogy azok is megismerhessék a kiállított képeket, akik nem tudnak eljutni a MODEM-be. A képek kicsinyítése és sokszorosítása közben foglalkozunk a rész és az egész, a
nyomtatás és az érték fogalmával.

Szalonmakett
2018. szeptember 8., szombat 14 óra (MODEM)

Képzeljük el, hogy a MODEM-ben látható Impressziók című kiállítás anyagának egy részét egy kisebb galériában szeretnék bemutatni. Saját kiállításunkhoz egy mindenki számára érdekes, aktuális és rendhagyó koncepciót találunk ki, melyhez nemcsak festményeket és szobrokat válogathatunk a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből, hanem elkészíthetjük galériánk makettjét is.

A workshopokat Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezeti.
Részvétel: 500 Ft / fő – a jeggyel a foglalkozások napján a résztvevők az Impressziók kiállítást többször is végigjárhatják.

Kockabolygó története – Családi délután György Gabriellával
2018. szeptember 8., szombat 16 óra (Sesztina Galéria)

A mindenki által ismert, valamikor az ősrobbanás után, de még jóval a dinoszauruszok kihalása előtt létező, eddig ismeretlen fizikai törvényeknek engedelmeskedő kockabolygó történetével foglalkozunk a családi alkotódélutánon. E lehetetlen és páratlan természetű bolygó virágzását ünnepeljük és hanyatlásának okait is feltárjuk.

Várnak minden ifjú kockakutató természettudóst, és a kocka-lélek
szépségeivel foglalkozó ifjú művészt!
Részvétel: ingyenes