Gyakornoki program megvalósítása a ’’PROJMEN” Kft.-nél

2018.01.18

A ’’PROJMEN” Projektmenedzselő, Pályázatíró és Tanácsadó Kft. 2016. augusztus 2. napján
támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez a „Gyakornoki program megvalósítása a ’’PROJMEN” Kft.-nél” címmel, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok vezetője 3 522 587 Ft, azaz hárommillió-ötszázhuszonkétezer-ötszáznyolcvanhét forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

A ’’PROJMEN” Projektmenedzselő, Pályázatíró és Tanácsadó Kft. a 3,52 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg a gyakornoki programot. A ”PROJMEN” Projektmenedzselő, Pályázatíró és Tanácsadó Kft. 2009. évben kezdte meg működését. Fő tevékenységi köre üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás.

A Kft. fő profilja a projektmenedzselés és pályázatírás. Jelen program keretében 1 fő gyakornokot 9 hónapon keresztül foglalkoztattunk, majd azt követően 4,5
hónapig továbbfoglalkoztatjuk.

A projekt megvalósításával célunk volt 1 fő fiatal gyakornok munkaerő-piaci integrációja, a gyakornok szakmai gyakorlati ismereteinek, munkatapasztalatának bővítése, mélyítése, ezáltal munkaerő-piaci kilátásának és foglalkoztatási feltételinek javítása. A projekt megvalósításával célunk volt továbbá a közvetlen munkahelyteremtés, illetve a Kft. humánerőforrásállományának bővítése.

A projekt megvalósításával biztosítjuk a vállalati gyakornok minél hatékonyabb szaktudáshoz való jutását, mely érdekében a megfelelő munkakörülményeket is biztosítjuk számára. A gyakornok szakmai irányítását, szakmai előrehaladásának nyomon követését, annak dokumentálását, szakmai-, munkahelyi beilleszkedésének támogatását 1 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó látja el.

A projekt keretében mind kisértékű, mind pedig nagy értékű eszközök beszerzését is megvalósítottuk.

A projekt előkészítésének folyamatában szoros együttműködést alakítottunk ki a Debreceni Szakképzési Centrummal, akik a konstrukcióhoz kapcsolódó, központi támogatási tevékenységet végezték.

Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztésnek köszönhetően növekedett a vállalkozás piaci versenyelőnye, a vevői igények hatékonyabb és nagyobb tömegben történő kielégítésére vált alkalmassá.

A 3 522 587 Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztés hozzájárul a vállalkozás gazdaságos működésének feltételeihez, s ezáltal a jelenleg alkalmazott 3 fő foglalkoztatásához.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében valósul meg.
A projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2016-00088
A szerződött támogatás összege: 3 522 587 Ft.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. március 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2017. december 10.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

az eredeti hír itt elérhető