Debrecen Hotels

Gyakorlott HR-vezetők tartottak ingyenes képzést debreceni kis- és középvállalkozásoknak

  2022 jún 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ szervezésében zajlott a P2030 – Hogyan legyen sikeresebb a vállalkozása a vállalati kultúra tudatos fejlesztésével című vállalkozásfejlesztési program, melynek eredményeit sajtótájékoztató keretében ismertették 2022. június 15-én. Az esemény keretében oklevéllel ismerték el a program résztvevőit.

Az önkormányzat beszámolója szerint az eseményen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, Harsányi Zsolt, az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési csoportvezetője, Nagy Levente, az NI Hungary Kft. HR-vezetője és Kanizsár Péter, az NI Hungary Kft. HR-operatív vezetője vett részt.

A P2030 program egy olyan ingyenes képzés volt, amelyet gyakorlott HR-vezetők – Nagy Levente és Kanizsár Péter – tartottak jellemzően kis- és középvállalkozások (kkv-k) vezetői és döntéshozók számára. A P2030 program fókuszában az emberek állnak („P” mint people, azaz emberek) és a képzés célja HR-szemszögből támogatni a város Debrecen 2030 programját: növelni azon munkahelyek számát, ahol az ember érték; a kkv-k segítése az egyre erősödő munkaerőpiacon; valamint a munkaerő megtartásának és bevonzásának erősítése, pozitív hatást gyakorolva valamennyi munkáltatóra a régióban.

Debrecen város vezetése elkötelezett a kis-és középvállalkozások fejlesztése mellett, fontosnak tartja, hogy a külföldi tőkebeáramláson kívül a helyi gazdaság bázisát adó kkv-k hatékonyságnövelését és fejlődését ösztönözze és támogassa.

A program résztvevői nyitottak és elkötelezettek az emberközpontú kultúra irányába. Számos kutatás bizonyítja, hogy a munkatársakra való tudatos odafigyelés növeli az üzleti eredményeket is. A visszajelzések alapján igény van a vállalkozások körében ilyen típusú és tematikájú kezdeményezésekre és a jövőben a tervek között szerepel a folytatás. A program sikeres teljesítését most oklevéllel ismerte el Debrecen város vezetése.

A program operatív részletei és visszatekintés

• A program márciustól júniusig tartott és a következő főbb témákat fedte le: az emberközpontú vállalati kultúra, ennek szerepe a cég eredményességében; bizalomépítés, transzparens vezetői kommunikáció; kompenzáció és juttatások; elkötelezettség, motiváció és elismerés; teljesítménymenedzsment; a hatékony visszajelzés fontossága, toborzás és megtartás.

• A P2030 programot 11 cég 14 képviselője teljesítette sikeresen, ez a 11 sikeresen résztvevő cég jelenleg közel 3000 munkavállalót foglalkoztat Debrecenben, illetve a régióban.

• A program vegyítette a modern HR és a vezetőképzés elméleteit, a gyakorlati feladatokat és az olyan kézzelfogható akciókat, modelleket, amelyeket akár már másnap el tudnak kezdeni használni a résztvevők.

• A program megalkotói folyamatos visszajelzést kértek és kaptak a résztvevőktől, ezek alapján a program a mai munkaerőpiac releváns témáit dolgozta fel, elgondolkodtatta/megerősítette a résztvevőket, valamint alkalmazzák is az elhangzottakat. A számszerű visszajelzések összesített eredménye a program egésze során 97%-os elégedettséget, tehát egyértelmű pozitív visszajelzést mutat.

• A visszajelzések beépítése révén az eredeti elképzelésnek megfelelően a programot – mint újonnan életre hívott kezdeményezést – a résztvevőkkel közreműködve formálták a program megalkotói.

• Vendégelőadók is emelték a szakmai színvonalat: Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője a vezetői kompetenciákról, míg Demeter Csaba, a Randstad Hungary Kft. operatív igazgatója a munkavállalói brandingről beszélt.

• Az alkalmak többsége az EDC Debrecen székhelyén zajlott, azonban két kihelyezett alkalomra is sor került: egy a Manz Hungary Kft.-nél, egy pedig az NI Hungary Kft.-nél. A résztvevők tehát két céget is közelebbről megismerhettek, gyárlátogatással egybekötve.

• Bár a P2030 program nem NI-os kezdeményezés, a program megalkotói és trénerei az NI Hungary Kft. HR-szakemberei voltak, a program híre pedig a magyarországi vezetőség támogatásán túl az NI globális felső vezetéséhez is elért és pozitív fogadtatásra talált, hiszen a program értekei és céljai egyeznek az NI szellemiségével és emberközpontú alapértékeivel.

Összefoglaló gondolatok a program megalkotóitól

• A program szakmai tartalmának megalkotóiként és trénereiként az NI Hungary Kft. HR-szakemberei, Nagy Levente és Kanizsár Péter köszönetüket fejezték ki Debrecen város vezetése és az EDC Debrecen felé, amiért felkarolták és támogatták a program megvalósítását. A szakemberek kiemelték, hogy számukra a legnagyobb siker abban mérhető, hogy a visszajelzések alapján a program egyértelműen értéket teremtett a résztvevők számára, és megvalósult a program eredeti célja: az emberközpontú kultúra népszerűsítése, valamint közös építése Debrecen városában. A másik fontos sikermérő számukra az, hogy a kezdeményezés híre az NI helyi és globális felső vezetéséhez is elért és pozitív fogadtatásra, valamint támogatottságra talált. Az NI-nál elkötelezettek az iránt, hogy összekössék a kreatív embereket, ötleteket és újító perspektívákat, melyek a világunkat előre viszik ma, holnap és akár a következő 100 évben is. Az EDC Debrecennel, valamint a résztvevőkkel való professzionális együttműködés eredményeként az átadott elmélet, gyakorlati tudás és kézzelfogható modellek segítségével a program résztvevői már most hatékonyan ültethetik át gyakorlatba a megszerzett tudást.