Debrecen Hotels

Gundel Takács Gábor: A kormány és az egyházak kisajátították a család fogalmát

  2021 dec 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

A békés közbeszédért indítottak petíciót Gundel Takács Gáborék, mert elegük van a görényezésből, a gumikeresztényezésből, a bajszos szarozásból. Ennek apropóján készített interjút a műsorvezetővel a 24.hu.

Gundel úgy véli, a civileknek igenis fel kell emelniük a hangjukat, ha a politikában és a sajtóban olyan jelenséget tapasztalnak, amivel nem szeretnének együtt élni. Nem csak a politikusoktól és az egyházi vezetőktől kell várni a megoldást.

A közbeszéddel nem feltétlenül a szóhasználat a problémája, hanem az indulat. Hogy kik és milyen színvonalon képviselnek egy ügyet, az azoknak is a felelőssége, akik ezt eltűrik, és nem mondják azt, hogy „engem te ebben a stílusban ne védjél meg” – véli Gundel.

Az egy rossz mentalitás, hogy bármi, amit a Fidesz mond, az jó, amit pedig az ellenzék, az butaság. És ugyanígy fordítva. Az emberek érzelmi alapon döntenek, ami nem feltétlenül előnyös. Én például félek attól, ha Paks II-ről népszavazás lesz. Ki tudja ebben az országban eldönteni ennek a beruházásnak a szükségességét? Valószínűleg csak pár ember. Az összes többi érzelmi alapon dönt majd egy ilyen fontos kérdésben

– jellemezte a közhangulat állapotát a műsorvezető.

A politikai lózungokkal kapcsolatban is markáns véleménye van:

Elhiszik az emberek, hogy félni kell Gyurcsánytól, Orbántól, Sorostól, Brüsszeltől, miközben nekik nincsenek ezekkel kapcsolatos saját tapasztalataik. Az ember csak azt érzi a bőrén, hogy elviszik-e a szemetet, többet kell adózni vagy kevesebbet. Szavazáskor pedig keveredik a tapasztalás és az, amit elhitetnek vele, a Soros-effektus és az infláció növekedése

– fejtette ki Gundel Takács Gábor.

Szóba került még a család fogalma, ezt Gundel szerint kisajátították. Hogy szerinte kik, arra így felelt:

A kormány és az egyházak. És értem, hogy ezt miért csinálják, külön családokért felelős miniszter van, szeretnék növelni a népességet, és ez jól is van, fontos ügy. De nem lehet úgy csinálni, mintha nem lenne rengeteg ember, akik másfajta családmodellben élnek. Csomó ember nyomorultul él, mert ők nem számítanak.

Egyébiránt az úgynevezett “hagyományos” családmodellről is megvan a véleménye:

Nem mindenki hagyományos családmodellben él, ezt tudomásul kell venni. Őket is meg kell hallgatni, nekik ugyanolyan problémáik vannak, mint bárki másnak. Nekem is sok vitám van ezzel kapcsolatban, főleg az azonos nemű párok gyereknevelése miatt. De nem lehet úgy csinálni, mintha ez nem lenne

– magyarázta Gundel, hozzátéve: a mássággal addig nincs baja, amíg az nem provokál. A provokáció fogalmát az interjúban úgy definiálta, hogy “amikor valaki azért megy ki az utcára, hogy verje a mellét a mássága miatt”. Úgy véli, ha nem indokolt, az illető ne menjen ki az utcára tüntetni.