Gallyazási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás Debrecenben

2019.02.12

Utcafasori gallyazás kezdődik a debreceni Kölcsey utcában 2019. február 14-én, csütörtökön. A várhatóan egy hétig tartó munkálatok ideje alatt az arra járóknak szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítaniuk.

A közel 40 fa koronaalakító és szárazoló gallyazását szakkivitelező bevonásával végzi az önkormányzat. A munkálatok – melyek többségében nyugati ostorfákat érintenek – elvégzése az utca űrszelvényének biztosítása, balesetveszély elhárítása, az épületek, a gyalogosok, valamint az ott parkoló autók védelme érdekében vált időszerűvé.

2018 végén a Bartók Béla úton, valamint a Böszörményi úton, az elmúlt hetekben pedig a Kút utcában történt ilyen munka. A Kölcsey utcai munkálatok befejezését követően a Gyöngyvirág utca fasora is hasonló beavatkozáson fog átesni. Ezen kívül az egyedi lakossági bejelentések, valamint a parkfenntartási ellenőrök észlelései alapján történnek a város különböző utcáiban lokális, egyedi beavatkozások: koronakönnyítő, -alakító, ifjító gallyazási és fakivágási munkák.

A Kölcsey utcában a munkálatok 2019. február 14-én – csütörtökön – kezdődnek és megközelítőleg egy hétig fognak tartani. A gallyazás ideje alatt szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani, ezért ezzel kapcsolatban a debreceni polgármesteri hivatal kéri a lakosság megértését és türelmét!

az eredeti hír itt elérhető