Debrecen Hotels

Futárnak ajánlotta fel segítségét, így lopott telefonokat a férfi

  2018 nov 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csomagkézbesítésben segített volna a futárnak a férfi. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendőrségen 2018. június 18-án tett feljelentést egy nő, mivel az interneten megrendelt egy mobiltelefont, azonban azt nem kapta meg. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy egy hajdúhadházi férfi hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárával arról, hogy több mobiltelefont is eljuttat a megrendelőkig. A megállapodást követően a 38 éves férfi 2018. június 7-én és június 15-én, összesen három mobiltelefont vett át a futártól és az átvételt a megrendelők aláírásának meghamisításával igazolta.

A hajdúhadházi rendőrök L. Zsoltot 2018. június 26-án előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozás adatai szerint a 21 éves kézbesítő elhitte L. Zsoltnak, hogy segíteni fog a telefonok kézbesítésében, azonban a mobilok közül egyik sem érkezett meg a megrendelőhöz, mivel azt a hajdúhadházi lakos továbbértékesítette.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság L. Zsolttal szemben csalás bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség, míg a debreceni futárral szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A hajdúhadházi rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.