Debrecen Hotels

Friss hó érkezik északkeletre, mégsincs veszve a fehér karácsony?

  2021 dec 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szombaton a déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik esővel, délen záporral, északon délután havas esővel, hóval – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A közöttük levő megyékben ugyanakkor több-kevesebb napsütés, csapadékmentes idő valószínű. A délnyugati szél éjszakára mérséklődik. Szombat délután ugyanakkor egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

Szombat délelőttig legfeljebb az északkeleti országrészben lehetséges jelentéktelen mennyiségű ónos csapadék. Ezt követően az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső sem kizárt. Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is kialakulhat 3-8 cm körüli hóréteg, majd gyengül a csapadék.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt azokra a megyékre, ahol 5 centinél is több hó eshet:

Késő este várhatóan a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval. Este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat, majd vasárnapra virradó éjjel a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt ónos eső válthatja fel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, ugyanakkor a kissé szelesebb, magasabban fekvő délnyugati helyeken csupán 5, 8 fokig hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű.