Debrecen Hotels

Folytatódott a faültetés Debrecenben, beszállt az új alpolgármester

  2019 dec 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Liget lakóparkban folytatódott a Debrecen, a mi kertünk akció, melynek keretében újabb 25 tölgyfa csemetét ültetett el Katona Erzsébet, a városrész önkormányzati képviselője, a városlakók és Balázs Ákos alpolgármester.

Idén áprilisában hirdette meg Papp László polgármester a Debrecen, a mi kertünk akciót. A kezdeményezés lényege, hogy az önkormányzat öt év alatt legalább 10 ezer új fát ültet Debrecenben összefogva a város közösségeivel, cégeivel, civil szervezeteivel, intézményeivel és lakóival.

Most a Liget lakóparkban, a Karinthy Frigyes utcai zöldterületen ültetett 25 darab őshonos földlabdás tölgyfa csemetét a városlakókkal közösen Katona Erzsébet, a városrész önkormányzati képviselője és Balázs Ákos alpolgármester. A munkálatokban segítettek a DEHUSZ munkatársai is.

Az ültetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Balázs Ákos elmondta:

„Fontos, hogy Debrecenben minél több zöld környezet vegyen minket körbe. Minél több fa legyen! Eddig már 30 helyen és több városrészt érintően ültettünk fákat idén – és amíg az időjárás engedi, addig nem állunk meg. Ezen a héten a következő helyszín a Tócóskert lesz. A Debrecen, a mi kertünk program sikeres, múlt héten polgármester úr elültette az ezredik fát a Wesselényi-lakótelepen.”

Az eseményen Katona Erzsébet, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte:

“A közösségi tereknek igen fontos a jelentőségük. A Karinthy Frigyes utca mellett található ligetes rész is ilyen, ahol a kis kedvencek sétáltatása mellett a klasszikus park szerepét is betöltheti ez a környezet. Ennek kialakítása kezdődött meg ma a 25 tölgyfa elültetésével.”

Fotó: Miskolczi János