Debrecen Hotels

Fölényes győzelemmel kezdte az évet a DEAC futsal csapata

  2022 jan 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A DEAC női futsalosai a 2022-es év első bajnokiján a sereghajtó TFSE együttesét látták vendégül és hatszor találtak az ellenfél kapujába – írja a klub honlapján.

Quirikó Vivien tanítványai az őszi találkozón 10-0-ra diadalmaskodtak a fővárosiak otthonában,  most sem fukarkodtak a gólokkal.

Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A hatodik percben szerzett vezetést a DEAC, ekkor Fülöp Diána lökete a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Nem sokkal később Krascsenics Csilla duplázta meg az előnyt. A szünetig még akadtak ígéretes kísérleteink, de Császár nagyokat hárított, így az eredmény nem változott.

A térfélcserét követően Krascsenicsnek volt balszerencséje, ugyanis a bombája a kapufán csattant. Egy berúgás után Üveges Katalin villant meg, ezzel 3-0-ra módosult az állás. Nem kellett sokat várni az újabb találatra, a 24. percben Krascsenics lőtte ki a bal alsót.

A másik oldalon Dióssy Dorottya dolgoztatta meg Torma Lillát, ám a DEAC kaopusa kitenyerelte a próbálkozást. A folytatásban egy kapu előtti bizonytalanságot büntetett meg Krascsenics. Horváth és Gajzágó Flóra is néhány centit tévedett, mindkét játékosunkkal a kapufa babrált ki. A 6-0-s végeredményt Tóth Anita állította be a 39 percben.

A DEAC magabiztos játékkal tartotta itthon a háron pontot. Üveges Katalinék vasárnap Berettyóújfaluban vívnak kupameccset.

NB I 9. forduló
DEAC-TFSE-Bestrong 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Fülöp (6.), Krascsenics (8., 24., 27.), Üveges (23.), Tóth A. (39.)
A DEAC összeállítása: Torma – Üveges, Fülöp, Krascsenics, Horváth V. Cserék: Kajári, Tóth A., Tóth N., Pócsik, Sovány, Nagy A., Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.