Debrecen Hotels

Főleg nyugdíjasok és többgyermekes családok álltak sorba az ételért Debrecenben

  2021 nov 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület november utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debrecenieket, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Az egyesület beszámolója.

A koronavírus-járvány miatt kértük, mindenki viseljen maszkot, és lehetőleg tartsanak egymástól 1,5 méteres távolságot. Akiknek nem volt maszkjuk, azok számára mi adtunk, így egyetlen vendégünk sem volt, aki nem viselt védőeszközt. 

A Morzsapartira érkezők többsége kisnyugdíjas, és sok gyermekes család volt. Szomorúan látjuk, hétvégén számos gyerekes család számára a közös program az, hogy ingyenes ételosztásokra járnak. A tehetős családok ilyenkor kirándulnak, moziba mennek, vagy éppen állatkertben szórakoznak. A mi vendég gyermekeink azonban örülnek, ha hétvégén nem maradnak éhesek. Legtöbbjük talán nem is tudja, hogy lehetne más, jobb életük is. Az ő álmaik fölhözragadtak. Karácsonyra meleget szeretnének, és mindennap legalább egyszer jóllakni. Ugye, ez nem olyan nagy kívánság? 

Az ételosztás végére mintegy 150 adag ételt osztottunk ki. 

A Morzsapartira – hála a jólelkű adományozóknak – változatos étlappal készültünk.  Tarhonyás húst főzött a Morzsaparti csapata.  A kenyeret és a sok-sok péksüteményt a Diti Pékségtől  és a Lipóti Pékségtől kaptuk. Katika nagyon finom kókuszos süteményeket készített, aminek a gyerkőcök különösen örültek. Minden család kapott a Marnevall Zrt. jóvoltából félkész, fagyasztott hús terméket is. És ahogy egy hétvégi ebédhez “illik”, volt alma is, mellé burgonyát is vihettek, Julikának és Tündének köszönhetően. Manuella szaloncukrot hozott. Vittünk a gyerekeknek játékokat is. Mindenkinek hálásan köszönjük az adományát.  

A debreceni Morzsaparti csapat készül a karácsonyi időszakra is. A pontos menetrend nem tőlünk függ, hiszen nem tudjuk, hogy a járványhelyzet miatt milyen korlátozó intézkedésekről dönt addig a kormány. 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeretné a Debrecenben élő nehéz sorsú embertársaink számára megkönnyíteni az ünnep napjait. 

Ezért széles körű összefogásra hívunk mindenkit, aki segíteni tud abban, hogy a Debrecenben, és a környékén élő kisnyugdíjasok, munkanélküliek, sokgyermekes családok, utcán élő honfitársaink is érezzenek egy keveset a karácsony melegségéből, legyen számukra is ünnep a Megváltó születése.

Amennyiben a koronavírus járvány lehetővé teszi december 18-án karácsonyi Morzsapartira hívjuk azokat, akik számára a szeretet ünnepe is csak olyan napokat jelent, amikor gondot okoz, hogy mit egyenek. Igyekszünk ünnepi hangulatot varázsolni vendégeinknek. A gyerekeknek ajándékkal is szeretnénk kedveskedni. 

Amennyiben a biztonsági előírások miatt Morzsapartit nem tarthatunk, a “védenceink” körébe tartozó kisnyugdíjasoknak, családoknak, akik a járvány alatt is hetente kétszer kapnak kenyeret, péksüteményt, élelmiszert az egyesülettől, az ünnep előtt tartós élelmiszercsomagot juttatunk el, a gyermekek személyre szóló ajándékot kapnak.

A létszám sajnos “korlátlanul” bővíthető, hiszen sok szegény él Debrecenben (is). Az, hogy hány embertársunknak tudunk segíteni, nagyban függ attól, mennyi adományt tudunk gyűjteni. 

Kéréseink:

>> A mikuláscsomagokhoz csokit, édességet, szaloncukrot várunk minden mennyiségben;

>>Karácsonyra korlátlan mennyiségben várunk TARTÓS ÉLELMISZERT, burgonyát, almát, déligyümölcsöt, szaloncukrot, gyerekjátékokat, gyermekkönyveket. / Használtruhát nem gyűjtünk./;

>> Várjuk olyan debreceni családok jelentkezését, akik szenteste egy-egy szegény család számára gondoskodnak élelemről;

>> Örömmel fogadnánk belépőket, bérleteket moziba, állatkertbe, minden olyan helyre, amely a szegény gyerekek számára egyébként elérhetetlen; 

>> Számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

>> Pénzbeli adományokra is számítunk. 

Az egyesület számlaszáma: Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank; Számlaszám: 11600006-00000000-93568971

Megjegyzésbe kérjük beírni: Karácsony, 2021

A természetbeni adományokról erre a címre kérünk tájékoztatást: morzsapartydebrecen@gmail.com.

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokak felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Többségük jobban fél az éhezéstől, mint a járványtól. A magas infláció a társadalom peremén élőket sújtja a legjobban. 

Kérünk mindenkit – aki teheti -, mutassuk meg, hogy az emberi szeretetet és jóságot nem győzheti le a koronavírus sem. Segítsünk abban, mind többen higgyenek abban, hogy azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely.

– Lipcsei Andrea, az egyesület vezetője –