Debrecen Hotels

Floorball: tíz góllal lőtt többet ellenfelénél a DEAC

  2018 Sze 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kissé szokatlan volt a DEAC floorball gárdája első idegenbeli mérkőzése: a fővárosi Origo csapata lemondott a pályaválasztói jogáról, így Debrecenben mérkőztek meg a csapatok egymással. Tehát papíron idegenben, valóban mégis otthon várhatta szezonbeli második fellépését a debreceni csapat.

Az előjelek is bíztatóak voltak: visszatért a védelembe Burai Péter, valamint mindenki egészségesen és ami még fontosabb, győzelemre éhesen várta a fővárosiak elleni csörtét. A hangulat gyors megalapozása egy szép kontra végén meg is történt: Pál Lóránt góljával hamar megszerezte a vezetést a DEAC. A folytatásban is futószalagon jöttek a debreceni lehetőségek, de még az irányzékkal akadtak gondok. Az Origo 1-1 ellentámadásában is volt veszély, de a védelem állta a sarat. Hogy mégis töbgólos előnnyel pihenjen a DEAC, arról Nyisztor Szabolcs tett, aki szünet előtti két gyors góljával háromra hízlalta a különbséget.

A második etap még inkább az egyetemistákról szólt: Hojcska Péter folytatta a gólgyártást, majd Okos Csanád is megszerezte szezonbeli első találatát. Hojcska Péter második góljánál már hattal vezetett a debreceni csapat, megállíthatatlannak tűnt a henger. A folytatásban is a DEAC szurkolók tenyere pirosodhatott a tapsolástól: Fábián Donát, Nyisztor Szabolcs, majd egy öngól is kellett ahhoz, ogy már 9 legyen közte, és még csak a játékidő felénél jártunk. Sok nyitott kérdés nem maradt, már innen, leginkább csak az, hogy sikerül-e tíz gól fölé vinni a differenciát. A fővárosiak ekkor mutattak egy kis karaktert: Lovas Ádám duplázott, de errel ismét volt debreceni válasz Fábin Donát révén. A szünet előtt még Hetei Zsolt is eredményes volt: 10:3-as cívisvárosi előnnyel várhattuk a folytatást.

A záró húsz perc is a hazai környezetben játszó egyetemi csapat akarate szerint alakult: Pál Lóránt használta ki a szezon első DEAC-emberelőnyét. Erre még Csikai Mátyás révén volt az origónak válasza (4:11). Ezt követően ismét Nyisztor Szabolcs pillanatai következtek: a csíkszeredai csatár ismét duplázott, míg Varga Gergő találata kialakított a 14:4-es végeredményt.

A lefújást követően örömmel nyilatkozott Fábin Donát. „Örülök, hogy sikerült nyernünk. Azt gondolom jól játszott a csapat, mindenki büszke lehet magára. A mérkőzés második felétől meg tudtuk valósítani azt, amit az edző kért. Kiváncsian várom az SZPK ellenni mérkőzést, ami egy teljesen más ritmusu meccs lesz.”

A folytatásban sem unatkozhatnak a debreceni floorball barátok: igazi klasszikus rangadó következik az SZPK-DESEF Komárom csapata ellen. A péntek esti mérkőzés igazi erőpróba elé állítja majd a DEAC csapatát.

Salming OB I, 2. forduló:
Origo SE – Debreceni EAC 4:14 (0:3, 3:7, 1:4)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok, 80 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szobonya Kornél

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (5+0), Varga Gergő (1+4), Fábián Donát (2+1), Hojcska Péter (2+1), Pál Lóránt (2+1), Okos Csanád (1+2), Végh Ádám (0+2)