Debrecen Hotels

Fidesz: ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium

  2020 okt 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium – írta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A nagyobbik kormánypárt Varju Lászlónak, a DK alelnökének azon kijelentésére reagált, miszerint a kormány átverte az embereket, amikor azt ígérte, hogy a hitelmoratórium lejárta után nem fognak nőni a törlesztőrészletek.
A Fidesz közleménye szerint, elképesztő, hogy azok papolnak hitelmoratóriumról, akik egyszer már nemet mondtak az intézkedésre, veszélybe sodorva ezzel a családok életszínvonalát és a munkahelyeket.

Ezt az bizonyítja, hogy amikor a veszélyhelyzet megszűnt, a baloldal Gyurcsány irányításával nem volt képes támogatni az átmeneti szabályokat, így többek között a hitelmoratórium év végéig történő meghosszabbítását sem – írták. Ugyanakkor, a védekezés elősegítése helyett most is “kamuhíreket” gyártanak – tették hozzá.

A Fidesz közlése szerint a fizetési moratórium 1,6 millió magyar embernek és több mint 60 ezer vállalkozásnak nyújt segítséget, mintegy 2000 milliárd forint értékben.

“A Fidesz ezért továbbra is kiáll a kormány világszerte is egyedülálló intézkedése mellett és kész minden támogatást megadni, ahhoz, hogy a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és a bajba került vállalkozók esetében, januártól további hat hónappal meghosszabbítsuk a moratóriumot” – tartalmazza a közlemény.