Debrecen Hotels

Felújították a Füredi úti orvosi rendelőt

  2018 nov 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Új Főnix Terv Gondoskodó program részeként véget ért a Füredi úti orvosi rendelő felújítása – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Az épületben négy háziorvosi és három fogorvosi körzet működik.

A Gondoskodó város programban 11 orvosi rendelőnek helyet adó épület korszerűsítését vállaltuk. Közülük befejeződött már az Apafi utcai, a Cegléd utcai, a Híd utcai, a Víztorony utcai, valamint a Szentgyörgyfalvi utcai, a Böszörményi út 136. szám alatti épület felújítása, valamint a Pósa utcai épület átalakítása és most a nyolcadik épület készült el.

A 109.5 millió forint uniós támogatás elnyert projekt keretében a Füredi út 42. szám alatti, leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben négy háziorvosi, és három fogorvosi körzet működik. a háziorvosi rendelőkben több mint 6 ezer debreceni ellátása zajlik, míg a fogorvosi körzetekhez összesen csaknem 12.500 beteg fordulhat.

A Füredi út 42. szám alatti, 1952-ben épült létesítményben a rendelők nagy igénybevételnek voltak kitéve, kis alapterületűek voltak, korszerűtlenek, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer is elöregedett, ezért szükséges volt egy új, korszerű, az alapellátás feltételeit biztosító helyiség kialakítása, mely az épület felújításával biztosítottá vált – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Az energiahatékonyság elérése érdekében magas hőszigetelési követelményeket is kielégítő műanyag nyílászárókat építettek be, megtörtént a határoló szerkezetek szigetelése is, illetve teljes körűen felújították a fűtési, elektromos és gépészeti rendszert. Kicserélték a padló és falburkolatokat is. Megújuló energiaforrásként napelemeket telepítettek, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Továbbá, megvalósult az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymentes parkolóhely kialakítására. Pályázati forrásból, 2,7 millió forintból új eszközöket is beszereztek.