Debrecen Hotels

Felújítják a járdát a Csap és a Tanító utcán

  2018 okt 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja nemcsak az utak, hanem a járdák korszerűsítésére is figyelmet fordít. Ennek keretében fejeződik be a Csap utca páros oldalában lévő járda felújítása. Egyúttal megkezdődik a Csap utca páratlan oldalában lévő és a Tanító utcai járda felújítása.

A projekt keretein belül az autósok érdekei mellett a gyalogosok kényelmét is szem előtt tartjuk, ezért jelentős összeget fordítunk a járdafelújításokra is. A járdák aszfalt burkolatának kicserélésével a gyalogos közlekedés mellett biztonságosabbá válik a rollerrel, a görkorcsolyával, vagy a segway-vel történő utazás is.

„A Csap utca páros oldalában 2017-ben újult meg a járda 4 millió forintból. Az idei évben ennek folytatásaként a páratlan oldalban és hamarosan a Tanító utcán is folytatódik a korszerűsítés. A szegéllyel elkészülő járda biztonságos, egyenletes közlekedést fog tudni biztosítani. Az a terv, amit 7 éve indítottam el, hogy babakocsival biztonságosan bejárható legyen a körzet, immáron lassan a végéhez ér” – jelentette be mai tájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

200 m hosszon a járda több helyen új szerkezettel épül meg, illetve a felújítással érintett teljes hosszban új járdaszegély épül. A közmű szerelvényeket szintbe helyezik és a járda melletti padka is rendezésre kerül.

A Csap utca mellett a Tanító utca páros oldalában, teljes hosszban (200 m) az elöregedett beton, illetve tégla burkolatú járdát is felújítjuk. Ezen a szakaszon munkálatok 2018. október 24-én kezdődnek el és várhatóan 2 hétig tartanak.

A munkálatokra fordított teljes összeg meghaladja a 7,5 millió forintot, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

JÁRDAFELÚJÍTÁSOK DEBRECENBEN

A Csap és a Tanító utcai járdán kívül több mint 30 utcában lesz még lokális-, illetve nagyfelületű járdafelújítás. A közel 3 500 négyzetméter felületencsaknem 50 millió forint összegből valósulnak meg a korszerűsítések.

További debreceni járdafelújítások közül néhány:

Sínai Miklós utca
Szarvas utca
Vukovics Sebő utca
Csillag utca
Bercsényi Miklós utca
Kígyó utca
Déli sor
Wesselényi lakótelep
Tócóskert városrész
Józsa városrész

Fotó: Miskolczi János