Debrecen Hotels

Fellebbezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség: adatok beszerzésével segítette egy feljelentett ismerősét az ügyész

  2023 máj 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Fellebbezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a hivatalával visszaélő ügyésszel szemben, hogy szigorúbb ítéletet kapjon, mint amit a bíróság kiszabott rá – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az ügyész kollégái háta mögött adatok beszerzésével segítette egy feljelentett ismerősét a vele kapcsolatban a rendőrségen folyó bűnügyekben. Ez az ember egy közösségi oldalon még dicsekedett is “befolyásos ügyészségi ismerősével” – tették hozzá.

A bíróság első fokon a váddal egyezően bűnösnek mondta ki mindkettőjüket hivatali visszaélés bűntette miatt tettesként, illetve felbujtóként, ezért a volt ügyészt 750 000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztésért és foglalkozástól eltiltásért fellebbezett.

A védő a büntetőbíróságnak becsatolta a volt ügyész munkaügyi ítéletét, amelyben a munkaügyi bíróságok két fokon is jogerősen azt állapították meg, hogy nem volt arányos a fegyelmi eljárásban kiszabott hivatalvesztés az “egyébként jó munkát végző, de egyszer hibázó ügyésszel szemben”, és a volt ügyész részére különböző jogcímeken összesen 33 209 785 forint megfizetésére kötelezte Magyarország Ügyészségét.

“Magyarország Ügyészségének álláspontja töretlen abban, hogy az ilyen bűncselekmény nem fér össze az ügyészi hivatással” – írták.

Cserbenhagyó motorost keres a debreceni rendőrség