Debrecen Hotels

Feljelentették Gyurcsány Ferencet a debreceni incidense után

  2021 szept 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Botrányos jelenetek zavarták meg Gyurcsány Ferenc szombati utcafórumát Debrecenben, amelyről mi is beszámoltunk.

Garázdaság, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt tett feljelentést a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István Gyurcsány Ferenccel szemben – írják a kormánylapok.

“Kitaposom a beledet!” – Kis híján ölre mentek az acsarkodók Gyurcsány Ferenc debreceni utcafórumán

Gyurcsány Ferenc ugyanis megelégelte a sorozatos bekiabálásokat, és az egyik hangadó arcába mászva utasította azt rendre.

Azt javaslom magának: nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette? A hétszázát neki!

– hallható egy videón Gyurcsány.

Tényi István ezután fordult a debreceni rendőrkapitánysághoz. Indoklása szerint Gyurcsány „olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”, ezzel pedig szabálysértést követett el. Jelezte azt is, mivel a felvételen szereplő személynek (a sajtóban megjelentek alapján Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek) nem volt jogszabályi felhatalmazása a rendészeti tevékenység végzésére, és a sérelmezett cselekmény nyilvános helyen zajlott le, Gyurcsány Ferenc a magatartásával szabálysértést követett el.

Gyurcsány Ferenc a botrányos eseményekkel kapcsolatban azt mondta, disznóság, ami történt, és máskor is így fog cselekedni, ha őt és követőit sérelem éri:

Gyurcsány: disznóság, ami Debrecenben történt