Debrecen Hotels

Feljelentést tesz a debreceni önkormányzat a Bellegelő kerti szemetelés ügyében

  2019 ápr 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Feljelentést tesz a Bellegelő kertben eldobált illegális hulladék ügyében a debreceni önkormányzat. Ezzel együtt gondoskodik a szemét elszállításáról is.

Április elején jelentek meg a sajtóban azok a fotók, amelyek illegálisan lerakott hulladékhegyről készültek a Bellegelő kertben.

A debreceni önkormányzat közleményében azt írja, minden jogszerű eszközzel küzd az illegális lerakók ellen. A folyamatos szemléletformálás mellett is évente 20 millió forintot kénytelen fordítani a keletkező illegális hulladék elszállítására.

Ebben az évben elindult a TeSzedd! De inkább ne dobd el! akció is, amelyben hétről-hétre egyre több önszerveződő csoport vesz részt.

Ezek ismeretében különösen felháborító, hogy ismeretlenek szemétlerakónak használják Debrecen közterületeit, jelen esetben a Bellegelő kert erdős részét.

A debreceni önkormányzat most is, mint minden hasonló esetben, feljelentést tesz a szemét ügyében és intézkedik a hulladék elszállításáról.

Egyben felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot ingyenesen el lehet szállítani az István úti Hulladékudvarba

– zárul az önkormányzat közleménye.