Felállították a 22 méter magas zászlórudat a Kossuth téren

2018.03.12

Mostantól Debrecen szívében lobog nemzeti ünnepeinken a magyar nemzeti trikolór. 

A zászlórudat hétfőn délelőtt állították fel a Kossuth téren. A 22 méteres acélrúd az alaptestnél 65 és fél centi, felső végén 20 centiméter kerületű. Az alaptestet és a rögzítő csavarokat a térburkolat alatt helyeznék el. A lobogó felvonását beépített elektromos szerkezet biztosítja.

zszl1

A nemzeti lobogót március 15-én délelőtt fél tízkor vonják fel katonai tiszteletadás mellett.

A polgármester ötlete volt

A zászló ötletét Debrecen polgármestere terjesztette elő, és mint írta,

Debrecenben a nemzeti ünnepeken az ünnepi megemlékezésekre és zászlófelvonásokra hagyományosan a Bem téren és a Petőfi téren kerül sor. Ezek a területek kétségtelenül meghatározóak a debreceniek életében, azonban a város dinamikus fejlődése miatt, indokolt egy új helyszín kijelölése, ahol a város polgárai méltóképpen tudnak emlékezni.

A lobogó felvonására szolgáló zászlórúd beton tömbalapba tőcsavarral rögzített acélrúd, magassága 21.80 m, az alaptestnél 65,5 cm, felső végén 20 cm kerületű. Az acélrúd porszórt kivitelű, RAL 7040 ablakszürke színű. A lobogó felvonását beépített elektromos szerkezet biztosítja. A műtárgyon elhelyezésre kerül Magyarország címere is, a műtárgy Kossuth tér felőli oldalán. A műtárgy tervezett költsége: nettó 7.743.000 Ft + 2.090.610 Ft áfa, összesen bruttó 9.833.610 Ft.

Fotók: Miskolczi János, Kiss Annamarie

az eredeti hír itt elérhető