Debrecen Hotels

Fél óra és egy kilóméter

  2019 ápr 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két autóban szállították az illegális migránsokat azok a szerb embercsempészek, akiket őrizetbe vettek a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. április 1-én 3 óra 35 perckor és 4 órakor az 51-es számú főút 182-es és 183-as kilométerénél egy osztrák rendszámú BMW-t és egy szintén osztrák honosságú Alfa Romeo-t ellenőriztek. Az autókat szerb férfiak vezették, és mindkét autóban további 5-5 külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A csoportokat előállították a kirendeltségre, ahol a szerb sofőrökkel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Az illegális migránsokat kihallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.