Debrecen Hotels

Fejsze élével vágta fejbe haragosát Tiszagyulaházán

  2022 nov 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy felnőttkorú és egy fiatalkorú férfival szemben, akik haragos viszonyuk miatt kerültek egymással konfliktusba, illetve a felnőttkorú vádlott a sértett életére tört.

A vád szerint a vádlottak a bűncselekmény elkövetését megelőzően huzamosabb ideje haragos viszonyban álltak egymással, továbbá a felnőttkorú vádlott haragban van a fiatalkorú vádlott-társa nagyapjával, a sértettel is.

2021. március 6-án 19:00 óra körüli időben a fiatalkorú vádlott és élettársa gyalogosan haladt Tiszagyulaházán a nagyapja háza felé, amikor összetalálkoztak a felnőttkorú vádlottal. A felnőttkorú elkövető provokatív magatartása miatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Az utcán történteket észlelték a fiatalkorú vádlott rokonai, majd a párt bekísérték a sértett házába.

A felnőttkorú vádlott is hazament, azonban felindultsága fokozódott, magához vett egy 80 cm hosszúságú bozótvágó kést, valamint egy fejszét és azokkal elment a sértett házához.

Bekiabált az udvarra és a házban tartózkodókat megveréssel, illetve megöléssel fenyegette. Ezt észlelve a felháborodott sértett kiment az udvarra és távozásra szólította fel a felnőttkorú vádlottat, ő azonban tovább fenyegetőzött.

Erre a sértett az udvarról kiment a kiskapun át az utcára, ahol a felnőttkorú elkövető a nála lévő fejsze élével egyszer erőteljesen megütötte a fejét. A sértett a támadás következtében a földre esett és az eszméletét is elvesztette.

Az eseményeket látva a fiatalkorú vádlott kirohant az udvarra és rátámadt a felnőttkorú vádlott-társára, ennek következtében a férfi a vízelvezető árokba esett. A fiatalkorú ezt követően rátérdelt az árokban fekvő férfire és őt ököllel többször megütötte a fején, a homlokán, illetve a mellkasán.

Tényleges életfogytiglan az idős asszonyt agyonverő tiszagyulaházai testvérpárnak

A felnőttkorú vádlott bántalmazása következtében haragosa, a sértett a koponyáján vágott sérülést szenvedett, amely 8 napon belül gyógyult, azonban figyelemmel a használt eszköz jellegére, a bántalmazás módjára és az erőbehatás nagyságára, valamint a sérült testtájékra megállapítható, hogy a felnőttkorú vádlott bár nem kívánta a sértett halálát, azonban abba belenyugodva cselekedett.

A fiatalkorú vádlott felnőttkorú vádlott-társának 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott, azonban a fejet ért ütések következtében olyan agyi sérülés keletkezett, amely életveszélyesnek minősül.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon lévő felnőttkorú vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a szintén szabadlábon lévő fiatalkorú vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban a felnőttkorú vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a fiatalkorú vádlott vonatkozásában felfüggesztett fk. börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a fiatalkorú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll – közölte az ügyészség.