Debrecen Hotels

Fegyházbüntetést kaphat a besurranó szesztolvaj

  2018 Júl 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy ebesi étterembe besurranva szeszes italt és egyéb vagyontárgyakat tulajdonított el.
A vádlott 2018. január közepén az éjjeli órákban a nyitva hagyott ajtón keresztül bement egy Ebesen lévő étterembe és ott magához vett öt üveg márkás szeszesitalt. A vádlott ezután az étterem pénztárgépéből kivett mintegy 26.000,-Ft készpénzt, majd két italos üveget összetört és szeszesitallal leöntötte a pénztárgépet, ami meghibásodott.

A vádlott a helyszínről emellett eltulajdonította az étterem ügyvezetőjének laptopját és egy
mikrofonkészletet.

A férfi a cselekményével mintegy 273.000,-Ft lopási- és több mint 10.000,-Ft rongálási kárt okozott. A lopási kár nagy része megtérült, mivel a vádlott a laptopot és mikrofonkészletet útközben eldobta, majd azokat a hatóság visszaadta a sértettek részére.

A Hajdúszoboszló Járási Ügyészség a többszörös visszaeső, cselekményét részben beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá kérte, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.