Debrecen Hotels

Fegyelmi eljárást indítottak a kollégáit erőszakkal vádoló rendőrnő ellen

  2021 dec 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egyelőre nem sikerült bizonyítania állításait Zsiga Katalin rendőr őrmesternek, aki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen tett feljelentést, miután videófelvétel került a kezébe arról, hogy két kollégája megerőszakolta.

Az ügyészsége a napokban azt közölte, egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek, a rendőrnő pedig a Blikknek elmondta, már az életét félti.

Ki vagyok akadva azon, hogy fegyelmi eljárást indítottak ellenem

– mondta Zsiga Katalin.

Az eljárást azért kezdeményezték vele szemben, mert az állítólagos elkövetőkkel nem ment ki szolgálatba, valamint jelenteni merte a bűncselekmény tényét.

Engem hurcolnak meg az ügyben, míg az elkövetők még mindig az állomány tagjai. Félek, tartok attól, hogy az elkövető a szolgálatban történő életveszélyes fenyegetésének eleget tesz, és valamilyen bajom lesz.

A fegyelmi eljárás lefolytatását addig felfüggesztették, amíg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség ki nem vizsgálja, hogy Zsiga Katalin megsértette-e a szolgálati tekintélyt, illetve elkövette-e szolgálati feladat alóli kibúvás vétségét.

Polt Péter legfőbb ügyész a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozásáról Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselőt arról tájékoztatta, hogy

az ügyben jelenleg nincs gyanúsított.

Hozzátette azt is, hogy az eljárás során tanúkat hallgattak ki, helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, illetve kamera felvételeket is elemeztek.

A Központi Nyomozó Főügyészség pedig nemrég az Rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy nem létezik az a felvétel, amire a feljelentő hivatkozik.

Ha a nyomozás során az ügyészség arra jut, hogy a rendőrnő állításait nem lehetett bizonyítani, akkor megszünteti az eljárást

– mondta dr. Kertész Gusztáv ügyvéd a Blikknek.

Amennyiben viszont azt állapítják meg, hogy nem történt meg az erőszak, akkor hamis vád miatt eljárás indul, amiért akár letöltendő szabadságvesztés is járhat

– jegyezte meg az ügyvéd.

A rendőrnő korábban azt nyilatkozta, hogy az ügyészség szerinte egyoldalúan vizsgálja az ügyet. Most pedig – a Polt Péter által közöltekre reagálva – azt szeretné, ha nyilvánosságra hoznák azt a felvételt, amit akkor rögzítettek a kamerák, amikor az egyik elkövető beismerte neki a bűncselekmény elkövetését, illetve életveszélyesen megfenyegette őt.

Ismételten indítványozom, hogy az általam megjelölt személyek mobiltelefonját foglalják le

– tette hozzá.