Debrecen Hotels

Ezüst- és bronzérem is jutott a hétvégére a debreceni vívóknak

  2019 máj 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ismét remek hétvégét zártak az Interfencing DSC vívói. Magyar kardbajnoki ezüst-, párbajtőr válogató bronzérem és további két döntős helyezés a hétvége termése. A főszereplők ezúttal Kálmán Gyöngyvér és Sápi Vince voltak.

A kardvívók ezúttal Nagykanizsán az újonc országos bajnokságon indultak. Sápi Vince a fiú mezőnyében magabiztos vívással tudta le a csoportkörét és egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol minimális különbséggel maradt alul ellenfelével szemben. Vince az 5. helyen fejezte be a magyar bajnokságot. A TF csapatának tagjaként ismét döntőbe jutott, ahol ezüstérmet nyert.

A párbajtőr fegyvernem képviselői eközben a Gerevich Aladár Sportcsarnokban válogatóztak. A kadet verseny, amely egyben Olimpiai Reménységek Versenye is volt nagyszerű debreceni sikereket hozott. Kálmán Zille éppen csak lemaradt a nyolcas döntőről. Nővére, Gyöngyvér azonban fantasztikus vívással egészen a dobogó legalsó fokáig menetelt. A vasárnapi junior versenyen az idősebb Kálmán lány duplázni tudott, azaz ismét a legjobb nyolc vívó közé került, többek között az ifjúsági olimpikon Dékány Kingát is búcsúztatva.

Sápi Máté az egyesület elnöke nagyon örült az eredménynek: „a jó hangulat szinte minden egyesületben garantált, de nálunk ez eredményekkel is párosul. Edzőink magas szakmai kvalitását és vívóink elhivatottságát bizonyítja, hogy hetek óta ott vagyunk a dobogókon az országos megmérettetéseken.”

Dávid László kard fegyvernemi vezetőedző szerint „országosan is kiemelkedő a sportolóink teljesítménye, hiszen több fegyvernemben is ott tudunk lenni az élmezőnyben. Külön örülök annak, hogy ezen a hétvégén is csupán a mi egyesületünkhöz tartozó vívók tudtak döntőbe jutni és dobogóra állni a hajdú-bihari klubok sportolói közül. Egyre többen érdeklődnek afelől, hogy mi a titka a debreceni tornateremnek, ahol nap, mint nap edzünk”
Nyisztor Sándor a párbajtőrvívókért felelős edző is elégedett a hétvégén látottakkal: „ olyan elemekkel tudtuk színesíteni sportolóink technikáját, amivel ezúttal meg tudtuk lepni a mezőnyt. Az ifjúsági olimpikon Dékány Kinga legyőzése igazán nagy skalp.”

Hogy az Interfencing DSC-nél (International Fencing Academy) komolyan gondolják az élsportot mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenleg 3 válogatói ranglistát is az egyesület sportolói vezetnek. Női kardban Battai Sugár Katinka a kadet és junior korosztályban, párbajtőrben Kálmán Gyöngyvér a kadetek közt áll az élen.