Ezért érdemes a GTK-ra járni

2018.01.09
Új közgazdásztanár mesterképzéssel és duális szakokkal, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakiránnyal, valamint pótolhatatlan diákévekkel vár a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Diplomával, vagy anélkül is biztos választás a GTK.

A Gazdaságtudományi Kar alapképzési oktatási palettája az üzleti képzéshez tartozó szakokon túl az agrobusiness területére is kiterjed: közgazdászokat és agrármérnököket, sportszervezőket, és sportközgazdászokat képez. A GTK-ra jelentkezők 7 alapszak (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, sport- és rekreációszervezés, vidékfejlesztési agrármérnök), az idén először induló közgazdásztanár mesterképzésen túl 9 további mesterszak (emberi erőforrás tanácsadó, ellátási lánc menedzsment, master of business administration, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés, számvitel, sportközgazdász, vidékfejlesztési agrármérnöki) közül választhatnak. Emellett 4 felsőoktatási szakképzés (gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) is szerepel a Debreceni Egyetem egyik legnépszerűbb karának kínálatában.

– A Gazdaságtudományi Kar az egyetem legfiatalabb, csaknem 4000 fős hallgatói létszámával a legnagyobb, a képzési területeket tekintve pedig a legnépszerűbb kara. Évről-évre legalább hétszeres a túljelentkezés minőségi képzéseinkre, végzett hallgatóink 85%-a pedig a diploma megszerzését követő egy éven belül munkát talál – büszkélkedik Pető Károly dékán.

Szeptembertől az ellátási lánc menedzsment mellett a vezetés-szervezés, a számvitel, valamint a vállalkozásszervezés szakokat is elindítja duális formában a kar. A hallgatók a GTK 14 partnervállalata közül választhatnak ebben a képzési formában.

A Jyväskylai Egyetemmel fennálló kapcsolat révén úgynevezett kettős diplomát szerezhetnek azok a hallgatók, akik jól beszélnek angolul és a vállalkozásfejlesztés mesterszakot választják.

A Gazdaságtudományi Kar a Debreceni Egyetem két, korábban különálló karának összeolvadásából jött létre 2014-ben. A jogelőd karok révén több évtizedes oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkezik, tudományos munkái ma már hazai és nemzetközi szinten is elismertek. A GTK a Böszörményi úti campuson kiváló infrastrukturális háttérrel (modern előadó és szemináriumi termek, okosterem), felújított sportlétesítményekkel (füves- és műfüves futballpálya, salakos atlétikai pálya, kondipark) és korszerűsített kollégiummal várja leendő hallgatóit.

A karról részletes információ ide kattintva érhető el.

az eredeti hír itt elérhető