Debrecen Hotels

Ezek a hajdú-bihari kormányablakok üzemelnek a hétvégén rendkívüli nyitva tartással

  2019 máj 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitva tartás van a hétvégén a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.

A választási törvény szerint csak azok vehetnek részt a szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik. Nem voksolhatnak, akik nem viszik magukkal a szavazókörökbe a szükséges okmányokat, vagy az okmányok lejártak.

A Miniszterelnökség korábban közölte: annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson az EP tagjainak választásán, a választás hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

A nyitva tartó kormányablakok és okmányirodák listája a ITT érhető el. Az érintett kormányablakok és okmányirodák szombaton 8-14 óra között, vasárnap 6-19 óra között lesznek nyitva a személyazonosító okmányok cseréjéhez, illetve kiállításához.

Hajdú-Bihar megyében az alábbi intézmények tartanak nyitva a hétvégén:

Kormányablakok:

Balmazújváros, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Debrecen (Kálvin tér 11. és Piac utca 42-48.), Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Komádi, Létavértes, Nyíradony, Polgár, Püspökladány, Tiszacsege, Vámospércs

Okmányiroda:

Nádudvar