Debrecen Hotels

Ez igen! A gyerekek bokájáig ér a mosdókagyló a félmilliárd forintból felújított óvodában

  2023 jan 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

480 millió forintból újították fel az iregszemcsei óvodát, de olyan alacsonyra sikerült felszerelni a mosdókagylókat, hogy még az ovisok térdéig sem ér, guggolva kell kezet mosniuk – írja a Blikk.

A Tolna megyei óvodát szeptember elsején adták át négy csoportszobával, 120 férőhellyel és bölcsi részleggel, ahol hét gyereket tudnak fogadni.

A projekt még a fideszes Süvegjártó Csaba polgármestersége idején indult el, majd utódja, Tóth Szabolcs adhatta át az iregszemcseieknek az intézményt, amely szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit.

Az intézmény vezetője a mosdókkal kapcsolatban elmondta:

Nem egyszerű az életünk ezekkel a nagyon alacsonyra helyezett mosdókagylókkal. Az építésnek az önkormányzat volt a megrendelője, és ő vette át a megépült ovit és bölcsit így tavaly februárban. Akkor még nem én voltam a vezető. Amint szembesültünk a problémával, jeleztük azt az önkormányzatnak, és ígéretet kaptunk az átalakításra. Ezért nem is nagyon örültünk a Facebookra kikerült fotóknak

Vasárnap helyi időközi önkormányzati választások lesznek a településen, és a volt városvezető négy nappal ezelőtt gondolta úgy, hogy ideje felhívni a nyilvánosság figyelmét egy az intézménnyel kapcsolatos hihetetlenül abszurd problémára. Süvegjártó Csaba ezzel a szöveggel tett ki fotókat a Facebookra:

Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban

A képeken az látható, ahogy a kisgyermekek a mosdókagylók előtt ülve, térdepelve mossák a kezüket, illetve álló kisfiúk térdéig érnek fel a szaniterek.

Tóth Szabolcs a jelenlegi polgármester a Blikknek azt mondta

Az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így részéről közzétett Facebook poszt számunkra érthetetlen. A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek