Debrecen Hotels

Ételosztás mellett a hajléktalanság kriminalizálása ellen is tiltakoznak Debrecenben

  2018 okt 25 / #debrecen
Google ads
Google ads
A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti  Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport, a hónap utolsó vasárnapján ismét  vendégségbe hívja a nehéz sorsú debrecenieket. Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel várnak minden rászorulót.

Az ételosztás kezdete előtt, “Gyáva, aki a gyengéket bántja! ”  címmel, rövid, pár perces villámcsődületen  tiltakoznak az ellen, hogy 2018. október 15-től hatályba lépett “az életvitelszerűen közterületen tartózkodás” tilalmát kimondó törvény.
Kiállásunkkal szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy a tiltással semmit sem lehet megoldani. Meggyőződésünk, hogy a hajléktalanság  ellen nem rendőri intézkedésekkel, büntetésekkel kell fellépni. Hiszen itt magyar emberekről, iszonyú sorsokról, egyéni tragédiákról beszélünk. A hajléktalanság nem bűn, az utcán élő embertársaink nem bűnözők. Nem lehet embereket megbélyegezni csak ezért, mert szegények, s képtelenek magukról gondoskodni.
 Tisztában vagyunk azzal, hogy a közterületeknek lakhatási helyként való használta rossz megoldás. Attól azonban, hogy az alaptörvényben a hatalom megtiltja a fedél nélküliek utcán élését, még nem változik semmi, az érintettek élethelyzete egy jottányit sem javul.
Magunk is látjuk, hogy könnyű hajléktalanná válni és nehéz visszakapaszkodni. Ennek a gazdasági és társadalmi drámának a megoldása, de legalább minden hajléktalan emberhez méltó elhelyezése után lehetne megfontolni a “tiltást”.  Hisszük, hogy az élet egyik nagy igazsága, aki ma a szegényeket védi, talán holnapi önmagát védelmezi.
– írják a szervezők.
Az ételosztás ideje: 2018.október 28  /vasárnap/  11.00-12.00 között
Helye: Debrecen, Petőfi tér