Debrecen Hotels

Esélyt sem hagyott a DEAC a Nyíregyházának

  2021 dec 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Huszonhét ponttal gyűrte maga alá a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A. 14. fordulójában Nyíregyházán – tette közzé a debreceni csapat, honlapján.

A DEAC kezdett jobban. A negyedik percben Thames hármasa után máris időt volt kénytelen kérni a hazai szakmai stáb (2-10). Meg is érkeztek a mérkőzésbe a hazaiak, de hiába fejeztek be három egymást követő támadást is kosárral, Hagins és Drenovac hárompontosaival tartotta előnyét a Debreceni Egyetem.

A negyed második felében rengeteg hibával játszottak a felek, de a közel háromperces kosárcsendet is a hajdúságiak törték meg, Hagins újabb távolijával pedig már kétszámjegyűre nőtt a különbség, melyet sikerült is megtartani a játékrész végéig (12-23).

Neuwirth Bence is bemutatkozott a szabolcsi publikumnak, a fiatal bedobó hárompontosaival tovább növelte előnyét a Debreceni Egyetem (16-33).

A negyed derekán Johnson vezetésével megkezdte a felzárkózást a Blue Sharks, ám ekkor Hagins pillanatai következtek, az amerikai irányító fél percen belül két triplát is értékesített (23-42). A nagyszünethez közeledve kiegyenlítetté vált a játék, de hiába vették fel a mérkőzés ritmusát a szabolcsiak, közelebb kerülniük már nem sikerült, így 29-48-al mehettek az öltőbe a felek.

A szünet után Drenovac büntetőivel húsz felé nőtt a különbség.  Erre a fehérmezesek egy 6-0-s sorozattal válaszoltak (35-50). Négy és fél perc elteltével Hagins jóvoltából megszületett az első debreceni mezőnykosár, majd Drenovac két ziccerével visszaállt a húszpontos vendégvezetés (37-57). Hiába kért időt Pethő Ákos, nem tudta elkapni a fonalat a Nyíregyháza.

A záró felvonást is ellenállhatatlanul kezdte Jorgosz Vovorasz együttese, Kerpel-Fronius leindítása után már a kiütés gondolata is felmerült (49-76). Biztos vezetésük tudatában kissé leengedtek a fekete-fehérek, a nyírségiek pedig igazolták, hogy nem véletlenül tartják őket a bajnokság meglepetéscsapatának. A hajrában a debreceniek újoncot is avattak Promis Udemezue bátor játékkal bizonyította, lehet rá számítani a jövőben. A végére még egy lapáttal rá tudtak tenni a hajdúságiak, így 27 pontos DEAC sikerrel zárult a találkozó.

December 30-án a Pécs érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC Tungsram 62-89 (12-23, 17-25, 19-21, 15-20)

Nyíregyháza: Johnson 17/3, Bryce 17/3, Kiss -, Pipiras 9/3, Suarez 5 csere: Leday 10, Mokánszky 2, Leday 10, Bus -, Anda -, Szobi -.

vezetőedző: Pethő Ákos

DEAC: HAGINS 21/15, Thames 4, DRENOVAC 16/3, Kovács 8, Aska 6 csere: Tóth 12, Dzseletovics 6, Neuwirth 8/6, Kerpel-Fronius 2, Polyák 6/3, Udemezue -.

vezetőedző: Jorgosz Vovorasz

Fotó: deac.hu