Debrecen Hotels

Erősen kezdte az évet a debreceni repülőtér

  2018 feb 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

2018. januárjában 26%-kal többen, mintegy 24 070-en vették igénybe Magyarország második
legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a Debrecen Airporton, valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.
vbbv

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as januári eredményeket örömmel foglalta össze:

“A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat. A vendéglátóhelyek, szabadidős és
rekreációs szolgáltatók ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Az idei évben is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente 5-ször szállít utasokat Debrecenbe, kedd és szombat kivételével a hét minden napján “száll” az
üzleti és szabadidős utasok rendelkezésére. A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, Egyiptomba nagyobb gépkapacitással Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek.

A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja pedig Barcelona lesz, 2018. június közepétől szeptember végéig. 2017-ben elkezdődtek azok az infrastrukturával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amellyekkel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.”

(Fotó: Szegedi Ákos)