Debrecen Hotels

Éremeső zúdult a Debreceni Egyetem hallgatóira az OTDK-n

  2023 máj 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kiváló eredménnyel szerepeltek a Debreceni Egyetem (DE) hallgatói az április 3-27. között 36. alkalommal megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetésein: a benyújtott 444 pályaműből 172 dolgozat ért el helyezést vagy különdíjat.
A fiatal tudósok 16 szekcióban – Agrártudomány, Állam- és Jogtudomány, Biológia, Fizika, Földtudományok és Matematika, Had- és Rendészettudomány, Humán Tudomány, Informatikatudomány, Kémia és Vegyipar, Közgazdaságtudomány, Műszaki Tudomány, Művészeti és Művészettudomány, Orvos- és Egészségtudomány, Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudomány, Tanulás- és Tanításmódszertan Tudástechnológia, Társadalomtudomány, Testnevelés- és Sporttudomány – versenyeztek a legjobbaknak járó helyezésekért és különdíjakért.

A Debreceni Egyetem hallgatói 36 első, 53 második és 22 harmadik helyezést értek el, ezen felül 61 dolgozat részesült különdíjban, azaz 172 dolgozat érdemelt ki valamilyen elismerést.

A Debreceni Egyetem hallgatóinak további sikere, hogy szekciója legmagasabb pontszámát elérve Pro Scientia várományos kitűzőt kapott Benedek Máté Benjámin (Kémiai és Vegyipari Szekció), Berecz Gábor (Humán Tudományi Szekció) és Gömöri Lídia (Orvos- és Egészségtudományi Szekció).

Roska Tamás díjban részesült, így tudományos előadás tartására kapott felkérést a Gazdaságtudományi Kar két korábbi doktorandusza, Balogh Renátó (Testnevelési és Sporttudományi Szekció) és Gazdag-Kerezsi Dóra (Közgazdaságtudományi Szekció).

A Természettudományi és Technológiai Kar diákkörében végzett kutatásával Debreczeni Csaba, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója a Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióban szerzett arany minősítést. (Témavezetők: Tóth Sándor és Túri Zoltán)

Az idei konferencián házigazdaként is részt vett a Debreceni Egyetem: a Bölcsészettudományi Kar rendezhette április 12-14. között az OTDK Társadalomtudományi Szekciójának megmérettetéseit, amelyekben 12 tudományterületen 29 tagozatban 30 intézmény több mint 300 hallgatója adott számot kutatási eredményeiről.