Debrecen Hotels

Érdekes módszerrel “oldotta meg” az Onkológiai Intézet, hogy a betegek ne álljanak sorba

  2019 Júl 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Múlt héten kelt híre, hogy egyes betegek órákat várnak a kezelésre, sokan már hajnalban ott állnak.

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az Intézet bejáratainak a nyitása 2019. 08. 01-től reggel 6 óra

– olvasható az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai bejáratára kiragasztott papíron. A Polgár Csaba főigazgató főorvos által aláírt kétmondatos közleményben szerepel az is, hogy az intézetben a „betegellátás reggel 7 órakor, illetve a szakrendelő ajtaján feltüntetett rendelési idő szerint történik”.

A tájékoztató üzenetet nemcsak a főbejárat ajtajára, hanem annak az ambulanciának a bejáratára is kiragasztották, ahol a sajtóbeszámolók szerint a betegek hajnal öttől várakoztak a lépcsőházban a kulcsra zárt váróterem ajtaja előtt, hogy időben megkapják a kemoterápiás kezelést.

Az Országos Onkológiai Intézet korábban közölte: már dolgoznak a számítógépes előjegyzési rendszeren, amit augusztus 1-jén vezetnek be. Ezt azt jelenti majd, hogy a betegek a számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra. Kiderült, az új rendszer része lesz az is, hogy a korán érkező betegeket nem engedik várakozni az intézetben.

Azt, hogy a gyakorlatban ez hogyan valósul meg augusztus 1-től, a betegek sem tudják. A hétfőn az ambulanciára érkezők mindenesetre meglepődve és kétkedve fogadták az új szabályt, jelentős javulásban nem bíznak.