Épületekben is kárt tett a keddi vihar Debrecenben

2024.04.03

Az erős szél és eső miatt kedden huszonegy riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében – közölte a katasztrófavédelem. A vihar több faágat lehasított, melyek a magasban fennakadva a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztették. A debreceni Monostor utcában egy negyedik emeleti lakás redőnyét bontotta meg a szél, darabok hullottak le, ezért volt ott szükség a tűzoltókra.

Az autópálya mellé is vonultak, mert a józsai pihenőben egy kilencméteres ponyvát bontott meg a szél, félő volt, hogy a ponyva elszabadul és az autópályára repül.Viharkár Debrecenben

 

Debrecenben, a Burgundia utcában egy jelzőlámpa lógott az út felett, míg a Csapó utcában egy erkélyt rongált meg a szél. A tűzoltók a szerkezetet darabokban távolították el, hogy az ne veszélyeztesse az arra közlekedőket.

A Garai utcában is hasonló történt, ott az épület homlokzatát bontotta meg a vihar, ezért a meglazult részeket a tűzoltók levették. A Piac utcában is épületben tett kárt a szél, téglák omlottak le, emiatt riasztották az egységeket.

az eredeti hír itt elérhető