Debrecen Hotels

Emelkedhet a debreceni tűzkárosultaknak járó támogatás összege

  2021 febr 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

500 ezer forintra emelheti az önkormányzat a tűzkárosultaknak adható szociális támogatás összegét. Csütörtökön postázzák ki a képviselőknek azt a javaslatot, amelyet Széles Diána alpolgármester Papp László polgármesterrel közösen nyújtott be erre vonatkozóan. A cél, hogy a város többet tudjon segíteni a rászorulóknak.
2020. évben kimagaslóan sok, kilenc, a 2021. évben a mai tűzkárral együtt már három tűzeset történt Debrecenben, ami lakhatást biztosító épületeket károsított meg. Csütörtökön reggel a Károlyi Mihály utcában ütött ki tűz, a katasztrófavédelem mellett a Debreceni Karitatív Testület is segített is a lakóknak. Forró teával, melegétellel és melegedőbusszal segítették a tűzkárosult családokat.

Széles Diána alpolgármester a helyszínen elmondta: épp a mai napon postázzák ki a képviselőknek azt a javaslatot, amelyet Papp László polgármesterrel közösen nyújtottak be. „Eddig 300 ezer forintos támogatást adott a szociális rendeletünk azoknak a tűzkárosultaknak, akik a tűz okán valamilyen kárt szenvedtek, vagy az ingatlanjukban a tűz oltása során kár keletkezett. Azt javasoljuk, hogy ezt az összeget emeljük fel 300 ezer forintról 500 ezer forintra, erre kérjük a képviselők jóváhagyását” – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette: az anyagiak mellett, az országban egyedülállómódon, teljesen új eljárásrendben, lelkiekben és a hivatali ügyintézésben is segítik a tűzkárosultakat: a Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítői ugyanis egyfajta mentorálási program keretében segítik azokat, akiket tűzkár ért.

Az új szabályozás lehetőséget teremt arra, hogy a támogatás nagyobb összegben, több részletben kerüljön kifizetésre a szükséges munkálatok elvégzésére tekintettel, amely a helyreállítás gyors, hatékony megvalósulását nagyban elősegíti.

Fotó: Facebook/Széles Diána