Debrecen Hotels

Embertelen körülmények között fogadják a súlyos betegeket az Országos Onkológiai Intézet betegvárójában

  2019 Júl 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hajnal óta várnak, és egyáltalán nem biztos, hogy tizenegyig eljutnak az orvosig. Ha ez nem sikerült, bukták a kezelést.Embertelen körülményekre hívta fel a figyelmet a 24.hu egyik olvasója. A betegek hajnali 5-kor kapnak egy „írott sorszámnak” nevezett cetlit, ami ahhoz kell, hogy az orvos ajtaja elé érve (az immár „hivatalos”) sorszámot megkapják az „írott” alapján. Ezzel mehet a beteg a regisztrációs pulthoz, ahol átadják a papírjait. Ezekkel visszasétál az orvosához, aki megállapítja, hogy mehet-e a kezelésre, vagy sem. De ez csak 9 óra körül történik, addig valahogy el kell jutni az orvos ajtajáig.

Hajnali 5-től folyamatosan érkeznek a páciensek, és 6 óra körül már megtelik a lépcsőház.

Állunk a falnál, mint  a heringek, sokan nem is bírják, és az ájulás határán vannak. Néha akkora a feszültség, hogy majdnem tettlegességig fajul az ordibálás

– idézte fel a portálnak nyilatkozó beteg.

A betegek azt mondják, néhány hónappal korábban még nem a lépcsőházban kellett várakozniuk, hanem bemehettek  a váróterembe, ahol van WC és legalább néhány szék. Most reggel hétig kulcsra van zárva a váróterem ajtaja, még a lift sem áll meg ott.

Sokan vidékről járnak “fel”, és 3-kor kelnek, hogy jó sorszámhoz jussanak.

Olyan is megesik, hogy nem az orvosi szoba előtt, hanem a regisztrációs pultnál kell először sorban állni, ennek alapján szólítja a betegeket a doktornő, „bejelentkezés” alapján híva be a pácienseket. Ha valaki 11-ig nem jut el az orvosig, aznap már nem kap kezelést, mivel a procedúra 4-5 óráig tart.