Debrecen Hotels

Eltűnt egy 3 és egy 7 éves kislány Debrecenből – a rendőrök tették a dolgukat

  2018 Júl 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére egy debreceni édesanya tett bejelentést 2018. július 19-én 20 óra körül arról, hogy 3 éves kislánya és annak 7 éves barátnője nincsenek az udvaron, ahol korábban játszottak.

A rendőrök azonnal az eltűnt gyerekek felkutatásába kezdtek és rövid időn belül sértetlenül megtalálták a kislányokat Debrecenben a Vámospércsi úton. Az egyenruhások megnyugtatták a gyerekeket és hazavitték őket szüleikhez. A kicsik elmondták, hogy sétálni indultak, de eltévedtek.

Hasonló esetek megelőzése érdekében, fogadják meg tanácsainkat:

  • A szülők mindig beszéljék meg, hogy gyerekeik kivel és hol töltik az idejüket, továbbá hogy mikor érkeznek haza! Hasznos lehet, ha felírják gyermekük barátainak címét és telefonszámát is.
  • A szülők hívják fel gyermekeik figyelmét, hogy ne csellengjenek egyedül és lehetőleg még sötétedés előtt, biztonságos útvonalon induljanak haza!
  • A szülők tanítsák meg a saját, illetve a segélyhívó telefonszámokat (107, 112) gyermekeiknek, annak érdekében, hogy ha bajba kerülnének tudjanak segítséget kérni!