Debrecen Hotels

Elszaporodtak a rokkantkártyás visszaélések Debrecenben

  2018 Sze 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azon vádlottak ellen, akik mozgáskorlátozott hozzátartozójuk, ismerősük nevére kiállított parkolási igazolványt használták fel jogosulatlanul.

2018. június 26-án reggel 9 órakor a vádlott Debrecenben, a vasútállomás közelében lévő téren személygépkocsival leparkolt, parkorlójegyet nem vásárolt, illetve parkoló bérlettel sem rendelkezett, azonban a fia nevére kiállított, mozgáskorlátozott személy részére ingyenes parkolási jogosultságot biztosító igazolványt elhelyezte a jármű első szélvédője mögé.

Röviddel ezt követően a vádlott rendőri igazoltatására került sor, az ingyenes parkolásra jogosító igazolvány tulajdonosa nem volt jelen a helyszínen, így az igazolványt az édesapa jogosulatlanul használta.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerint a mozgásában korlátozott személy részére kiállított, ingyenes parkolást biztosító igazolvány közokirat és a jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség 2018. augusztusában és szeptemberében 4 ügyben 4 vádlott ellen nyújtott be vádiratot közokirat-hamisítás bűntette miatt a Debreceni Járásbíróságra. A vádiratban mind a 4 vádlott vonatkozásában tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottakkal szemben pénzbüntetést szabjon ki.