Debrecen Hotels

Elszabadult pótkocsi okozott baleset Debrecenben – ez lesz a sofőr büntetése

  2023 máj 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rosszul rögzítette a pótkocsit, ezért az leakadt és nekiütközött egy személyautónak.

A vádirat szerint 2021. augusztus 8-án délelőtt 10 óra körüli időben a vádlott autóbusszal közlekedett Debrecen egyik nagy forgalmú útján, az autóbuszhoz volt kapcsolva egy pótkocsi. A vádlott kb. 40 km/h sebességgel haladt a párhuzamos közlekedésű úton, amikor is a pótkocsi leakadt a buszról és átsodródott a menetirány szerinti bal oldali belső forgalmi sávba és nekiütközött a szabályosan közlekedő, sértett által vezetett személygépkocsi első részének.

A nagy erejű ütközés következtében a sértett gépjárműve jelentősen megrongálódott, a sértett pedig 8 napon túl gyógyuló térdizületi porcleválást szenvedett. A sértett által vezetett autó két utasának 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett súlyos sérülése. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.