Debrecen Hotels

Elrendelték a kényszergyógykezelését az alkalmi ismerősét meggyilkoló szegedi férfinak

  2018 nov 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

Jogerősen felmentette az emberölés vádja alól, és kóros elmeállapota miatt elrendelte a kényszergyógykezelését a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön annak a férfinak, aki 2016-ban egy szegedi sörözőben meggyilkolta alkalmi ismerősét.

A jelenleg 26 esztendős vádlott 2016. február 1-jén ismerőseivel italozott, majd éjfél körül egy másik szegedi sörözőbe mentek át. Ott találkozott éjféltájban a későbbi sértettel, akivel végül kettesben maradtak, és folytatták az italozást, beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt.

A vádlott hajnali három óra körül nadrágja zsebében kinyitotta a mindig magánál tartott bicskáját, majd a kést elővéve előzmény és ok nélkül nyakon szúrta a sértettet. A hétcentis pengét tövig beleszúrta az áldozatba, majd 16 centiméteres sebet ejtve átvágta a torkát. A vádlott a jelenlévőknek annyit mondott, “ez csak egy maffiózó”, majd elhagyta a helyszínt, a rendőrök hajnali öt körül fogták el.

A sértett – a jelen lévő vendégek segítségnyújtása ellenére – perceken belül elvérzett.
A vádlott az eljárás során arra hivatkozott, a sértett fenyegette, így jogos védelmi helyzetben volt. Az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék előtt megtagadta a vallomástételt, de az egyik tanú szavait kommentálva úgy fogalmazott, “nincs bennem megbánás, mert nem vagyok bűnös.”

A vádlott korábban is kontrollálatlanul fogyasztott alkoholt, többször is detoxikálóba került, a bűncselekmény idején is ittas volt, véralkoholszintje 2,5-3 ezrelék között lehetett. A férfi – a szakértői vélemények szerint – súlyos elmebetegségben, paranoid skizofréniában szenved, képtelen cselekménye következményeinek felismerésére. Az orvosok szerint gyógykezelése feltétlenül szükséges, bármikor bekövetkezhet nála ön- vagy közveszélyes állapot, elkövethet hasonló bűncselekményt.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.