Debrecen Hotels

Előválasztás: Karácsony Gergely pénteken bejelentheti visszalépését

  2021 okt 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hvg.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Karácsony Gergely kiszáll a miniszterelnök-jelölti versenyből, és péntek délelőtt 10-től rendkívüli sajtótájékoztatón bejelenti visszalépését. Így Dobrev Klárával szemben csak Márki-Zay Péter indulhat majd a második fordulóban.

Karácsony döntése azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter mögé állnak be.

Karácsony Gergely vasárnap még arról beszélt, hogy nem visszalép, hanem előre, és ezt szerdán is megerősített, még azelőtt, hogy Márki-Zay-val összeült volna az újabb megbeszélésükre. A tárgyalás után Karácsony azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy bár ő soha nem kérte, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, hogy visszalép a javára az előválasztás második fordulójában.

Karácsony bejelentette: nem lép vissza, Márki-Zay gyorsan reagált

A Momentum csütörtökön bejelentette, hogy Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában, és azt kérték az ellenzéki pártoktól, hogy nyilvánítsák ki támogatásukat valamely jelölt mellett. Ez már valószínűleg sok lehetett Karácsony Gergelynek