Debrecen Hotels

Először szólalt meg Kóbor János halála óta fia, Dániel: felfalta a vírus Kóbor János tüdejét

  2022 jan 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kóbor János fia, Dániel először adott interjút édesapja halála óta. Elmondta, mikor és hogyan látta utoljára édesapját, és azt is, mi történt a kórházban.

Dániel a Blikknek mesélte el: utolsó emléke édesapjáról, ahogy az magához öleli unokáit, Dániel kislányait, Hangát és Sárit.

Meglátogattuk a gyerekekkel, ám a lányok elaludtak az autóban. Nélkülük mentem be apuhoz, de aztán szerencsére felébredtek, így találkozhattak. Utoljára az életben…

– mondta Kóbor Dániel, akiben gyermekei tartják a lelket édesapja halála óta, belőlük merít erőt.

Kóbor János fia azt is elmondta a lapnak, igaz-e, hogy édesapja soha nem járt orvoshoz.

Ez nem legenda, sajnos maga a valóság. …mindig azt mondta: túlélek mindenkit, mert ilyen géneket örököltem. Szinte könyörögtem neki, hogy legalább egyszer, a biztonság kedvéért vizs­gáltassa meg magát. Kinevetett.

Kóbor Dániel szerint édesapja sérthetetlennek érezte magát, a koronavírus-járványt is elbagatellizálta, annak ellenére, hogy tudta, Dániel is be van oltva. Az Omega együttesének énekese azonban más volt.

Soha nem felejtem el azt a pénteket, amikor felhívott, majd azt mondta: „Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.” Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de rossz érzés fogott el, magam sem tudtam, miért. Amikor kórházba került, ugyanezt éltem át még egyszer. Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban

– idézte fel az eseményeket Kóbor János fia, aki azt is elmondta, Kóbor János eredményei nagyon jók voltak a kórházban is, kivéve a tüdejét. Azt ugyanis szinte felfalta a vírus. Kóbor János december 6-án hunyt el, december 17-én búcsúztatták el a bazilikában.