Debrecen Hotels

Először keltek ki a debreceni állatkertben sárga-kék ara papagáj fiókák

  2018 Sze 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Napra pontosan egy hónappal a zöldszárnyú ara papagáj fióka bemutatását követően a mai nap újabb színpompás ara papagájokat mutattak be a debreceni állatkertben.

Az állatkert történetében először keltek ki sárga-kék ara iker fiókák. Az ara fiókák érkezésével történetének legnagyobb ara állománya látható a debreceni állatkertben. A két, még ismeretlen nemű ara papagáj két hete repült ki a biztonságot nyújtó odúból, ahol az elmúlt három hónapban a szülőpár gondozta. Az arák nagyon érzékeny állatok, nagy figyelmet, gondoskodást és sok játékot igényelnek. Az állatkert vendégei már láthatják, ahogy a papagájok az állatgondozókkal tréningeznek vagy, ahogy feltűnnek a biciklivel közlekedő gondozók vállán.

Az állatkert egyik nagy újdonága, hogy a kibővült Állatok akcióban program keretében testközelből találkozhatnak a négy kézből nevelt ara papagájjal a látogatók szeptember 22-től október 31-ig minden hétvégén délután 1 órától az állatkert bejáratánál.

A jövő év egyik nagy attrakciója az ara papagáj bemutató lesz. A tavasztól induló látványos show keretében az állatok játékosságukkal, ügyességükkel és intelligenciájukkal fogják elbűvölni a debreceni állatkert vendégeit.

A Földünk legnagyobb testű papagájféléi közé tartozó arákat jelenleg elsősorban az élőhelyvesztés és a nagyfokú illegális kereskedelem fenyegeti. Mindkét faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.