Debrecen Hotels

Először indult női tornán a Debreceni HK

  2020 aug 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Már hónapokkal ezelőtt úgy határozott a  Debreceni HK menedzsmentje, hogy a klub történetében először csapatot indít a női U 25/B-bajnokságban. Az elhatározást tettek követték – számol be a klub honlapja.

Az elhatározást a női jégkorongozók, különösen a 10-16 éves korcsoportokba tartozó leányok számának gyors növekedése segítette. A leányok az elmúlt szezonban megvívták első felkészülési meccsüket a Hatvan Girls ellen és tavasszal már javában készültek egy női tornára, ám ezt a pandémia meghiúsította. Hosszú várakozás után az ő idejük is eljött, augusztus 14-15-16-án, Sátoraljaújhelyen női felkészülési tornán léptek a jégre.

Fotó: Debreceni HK

A sátoraljaújhelyi tornán 5 csapat vett részt. A debreceni leányok mellett a megmérettetésen a DVTK Jegesmedvék, a Dunaújvárosi Angels, a Gyergyószentmiklósi Acs Fox Hockey, valamint a Hatvan Girls együttesei csaptak össze.

A Debreceni HK kerete: Révész Zsuzsa, Juhász-Berencsi Luca, Márton Anna, Czeglédi Noémi, Péter-Szarka Teodóra, Agárdi Villő, Fodor Kincső, Madura Petra, Lányi Anna, Csapó Hedvig, Sas Lili, Túri Szkárlett, Bereczki Dóra és Tőkés Teodóra Panna.

A csapat eredményei

08.14. (péntek) DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 2-1
08.15. (szombat) Gyergyói Acs Fox Hockey – Debreceni HK 3-2Dunaújvárosi Angels – Debreceni HK 5-1
08.16. (vasárnap) Hatvan Girls – Debreceni HK 3-0

A tornagyőzelmet a Gyergyó Acs Fox Hockey csapata szerezte meg.

A torna legfontosabb tanulságai Prakab Szilárd, megbízott vezetőedző szerint:

„A sátoraljaújhelyi tornán elsősorban azért indultunk el, hogy megismerkedjünk a leendő bajnoki ellenfeleinkkel és felmérjük, milyen szintet képviselünk a további résztvevőkkel összemérve. Az első szezonunkra készülünk, nem volt tehát kérdés, hogy mi 12-16 éves lányokból álló együttesünk fiatalabb és tapasztalatlanabb, mint az idősebb és képzettebb vetélytársaink.

Ehhez mérten a mieink szépen helyt álltak, egy percre sem adták fel a küzdelmet, hajtottak az első perctől az utolsóig. A jó hozzáállásuk sokat nyomott a latban, hozzájárult ahhoz, hogy a találkozókon csak néhány gólos különbséggel maradtunk alul. A szoros eredményekért a kapuvédőnk, az U 18-as VB bronzérmes Révész Zsuzsa dolgozott a legtöbbet; rengeteg lövést hárított, extra teljesítményt produkált, a többiek a képzettségi szintjüknek megfelelően szerepeltek.

A torna arra is jó volt, hogy megmutassa a játékosoknak a hiányosságaikat, ami remélhetőleg komoly motivációt jelent majd a következő időszakban. A játék minden elemében fejlődnünk kell, csak akkor tudjuk csökkenteni a lemaradásunkat, ha nagyon sokat és nagyon keményen dolgozunk a tréningeken!”

 

debrecenihoki.hu