Debrecen Hotels

Elmegyógyintézetbe kell vonulnia a hajdú-bihari rendőrnőnek, aki azt állította, hogy kollégái megerőszakolták

  2023 márc 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Háromnapos határrendészeti szolgálata alatt két kollégája – egy harmadik társuk által a lefoglalt szerekből eltulajdonított anyaggal – elkábította, majd mindketten közösültek vele – állította egy hajdú-bihari rendőrnő még 2021 decemberében.

A nő állítása szerint az elkövetők a történtekről videófelvételt készítettek, amelyet közzétettek az interneten, valamint egy üzenetküldő alkalmazáson, a rendőrségi laktanyában lévő ágya fölé és a zuhanyzóban elhelyezett kamerák felvételeivel együtt. Minderről egy kolléganőjétől két hónappal később értesült, aki a videófelvételt megmutatta neki, és meg is osztotta vele. Előadta azt is, hogy az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, – egyidejűleg megöléssel fenyegette, ha erről bárkinek beszél – majd hozzátette, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség később arra jutott, hogy a rendőrnőt nem erőszakolták meg. Katalin ugyanis állításait alátámasztani nem tudta, és ellentmondásokba keveredett.

A Blikk friss fejleményekről számolt be ma: Katalinnak harminc napra be kell mennie az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI). Bár korábban a nő kényszergyógykezelésről beszélt, de a bíróság valójában azért rendelte el ezt a kényszerintézkedést, mert a nővel szemben folyó eljárásban nem sikerült igazságügyi pszichiáternek megvizsgálnia őt, hogy beszámítási képességét megállapítsák.