Debrecen Hotels

Ellenzéki politikusokkal riogatta a Debrecen egyik legszegényebb részén élőket a városvezetés

  2021 szept 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

Széles Diána alpolgármester Debrecen egyik legszegényebb városrészében, a Nagysándor-telepen konzultált az itt élőkkel arról, hogy “Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!”

A konzultáció annak örömére indult, hogy a 12. éve kormányzó Fidesz azt találta ki, hogy országszerte aláírásgyűjtést kezdeményezett az ellenzék ellen.

Azt nem tudni, hogy a petícióval mit kezdenek majd, de talán nem is ez a lényeg. Az előválasztással az ellenzéki pártoké most a show, és talán így próbál a Fidesz felzárkózni – no, nem mintha nem lenne kezükben több száz médiatermék erre, de biztos, ami biztos…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Széles Diána (@szelesdia)

Hogy miért jutott ez eszébe a kormánypártnak, azt talán Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke foglalta össze a legjobban. Vona szerint öt oka lehet az akciónak:

1. Harci morál: Minden ilyen típusú kezdeményezésnek célja szokott lenni a saját tábor harci készültségének fenntartása. És ha valamivel igazán fel lehet izgatni a Fidesz-tábort, akkor az a „Gyurcsány” szó.
2. Listázás: A Fidesznél sohasem lehet kizárni az adatgyűjtés, adatfrissítés szándékát. Most se tegyük!
3. A jelenlét: Az aláírásgyűjtéseknek a saját tábor mozgósításán túl van egy lélektani hatása is a bizonytalanokra. Nem kell, hogy aláírják, elegendő, ha csak arra sétálva, bámészkodva azt látják, ott valakik csinálnak valamit. Ebből pedig a kevésbé tájékozott, de a választásokat eldönteni képes tömegember fejében kialakulhat egy benyomás arról, ki az, aki aktív. Ezt hívják egyszerűbben a jelenlét erejének. Ezt az erőt az előválasztás miatt most az ellenzék hasznosítja. Standol, gyűjt, utcafórumokat tart és ettől lendületet szerzett. A Fidesz most arra készül, hogy beszáll erre a piacra.
4. Emlékeztetés: A narancsos időszámításban a nyolc szűk esztendő a Gyurcsány dominálta két szocialista ciklus. Mivel a szavazói emlékezet sokak szerint gravitál az aranyhalakéhoz, ezért a Fidesz szereti újra és újra felemlegetni az embereknek a baloldal bűneit. Itt most kimaxolhatja az élvezeteket.
5. Turmix: Mivel Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye megnyerni az előválasztásokat (ha nem is az első, de a második, mindent eldöntő fordulót, ahol Jakab Péter valószínűleg visszalép a javára), ezért a Fidesz számára nagyon fontos, hogy a főpolgármestert már jó előre kompromittálja. A budapesti bénázások bemutatása mellett erre a másik csodafegyver az lehet, ha minél jobban ,,összegyurcsányozza”.

Fotó: Facebook/Fidesz Debrecen

Sz. Sz.