Debrecen Hotels

Elkészült a Petőfi suli a Homokkertben, így néz ki belülről

  2022 jún 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az intézménybe hatszáznál is több diák jár, akik a nyári szünetet követően korszerű körülmények közé térhetnek vissza tanulni a Szabó Kálmán utcára – tette közzé az önkormányzat közösségi oldalán. Az iskolát Barcsa Lajos, alpolgármester segítségével adák át kedden.

Az iskola megújítását összefogó beruházás még 2020 végén indult.  A Petőfi legutóbbi épületét 1982-ben adták át, így a fejlesztésének egyetlen célja, hogy az itt tanuló diákok egy modernebb, jobb épületegyüttesben folytathassák tanulmányaikat – nyilatkozták korábban.

Az is hozzátették, hogy területen megújulnak a zöldfelületek és egy játszóparkot is építenek.

Egykor még fák is árnyékoltak a hátsó udvaron. Az egykori technika terem előtt jelenleg egy facsemete árválkodik1

A mintegy 1,22 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően három épületrész átjárható lett. Az épületben a vizesblokkok is lecserélődnek. A nyílászárók cseréjével az épület sokkal hatékonyabban kezeli az energiát. Új tantermek, könyvtár és csoportszobák épültek.

Nézzük, hogy néz ki belülről az épület:

Természetesen volt egy kis nemzeti színű szalag, amit át lehetett vágni az aulábban. Komáromi Julianna, igazgató, Barcsa Lajos, alpolgármester,  Pappné Gyulai Katalin, tankerületi igazgató jól bánik az ollóval

 

 

Nagyvolumenű iskolafejlesztés – Végre megújul a Petőfi a Homokkertben

Új csoportszobák és játszópark is lesz a Petőfiben – Friss fotók a helyszínről

Kezdi elnyerni végső formáját a Petőfi a Szabó Kálmán utcán